top of page
  • voedselmoerasbosde

Muffins met cranberry en pecannotenBehalve dat cranberry’s erg lekker zijn, zijn ze ook erg goed voor je immuunsysteem. Als je regelmatig cranberry’s eet, word je minder snel verkouden en krijg je minder snel de griep. Ook staat de cranberry er om bekend dat ze blaasontsteking kunnen helpen voorkomen.

Deze muffin met cranberry’s en pecannoten is dus niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens gezond. Zeer geschikt voor een snel ontbijt maar ook handig en lekker voor in je lunchtrommel. Toch weer eens iets heel anders dan die eeuwige bruine boterham met kaas. Ze zijn makkelijk in te vriezen en vrij snel ontdooid, maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.


INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT

275 gram bloem 12 gram bakpoeder 100 gram suiker 2 eigen 240 gram yoghertsnufje zout 100 gram zonnebloemolie 100 gram pecannoten 100 gram cranberries (vers of diepvries) cupcake / muffin vormpje


BEREIDINGSWIJZE De muffin met cranberry’s en pecannoten maak je zo:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed op kamertemperatuur zijn, zo krijg je het mooiste en beste resultaat. Kies je voor diepvries cranberry’s dan mogen deze er eventueel bevroren in. Meng de yoghurt met de eieren en de zonnebloemolie en klop dit lichtjes door.

Zeef de bloem met het bakpoeder en roer er de suiker en het zout door. Schudt de droge ingrediënten op het yoghurtmengsel en doe er direct de cranberry’s en de noten bij. Roer het geheel even kort door, het moet een rommelig geheel zijn. Schep met een ijsschep de papieren vormpjes bijna vol.

Bak de muffin met cranberry’s en pecannoten in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze nog 5 minuten in de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Smakelijk !!


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page