top of page

HET VOEDSELMOERAS IN HET NIEUWS

20230618_081725_edited.jpg
20220727_102757.jpg

MENSEN VAN VANDAAG

Vandaag Magazine
Nr. 2, juni 2023

Hannah den Hartogh (39) ontwikkelt een voedselmoelras als duurzaam alternatief voor het agrarische systeem in veenweide gebieden.

HET VOEDSELMOERAS, EXPIRIMENTEREN MET NATTE TEELT

Permacultuur Magazine

Nr. 29, winter 2022

Op het terrein van Eetbaar Park, in het Zuiderpark in Den Haag, bevindt zich pilotlocatie 1 van het voedsel-moeras. Deze locatie is in het voorjaar van 2021 aangelegd en ingeplant en sindsdien is de pilot in volle gang. Hier testen we het door ons bedachte systeem, monitoren we de gewassen en geven we workshops en rondleidingen.

Lees meer
20210917_133441.jpg
Foto Trouw_edited.jpg
Image by 🇸🇮 Janko Ferlič

LANDBOUW VAN DE TOEKOMST IN HET VOEDSELMOERASBOS

BNN-VARA, VROEGE VOGELS
14 november 2021

In hartje Den Haag gebeurt het: daar is een groep betrokkenen bezig met het experimenteren met wat wel eens de landbouw van de toekomst zou kunnen worden - voor het veenweidegebied. In een echt voedselmoerasbos wordt uitgeprobeerd welke planten het meest geschikt zijn om te gedijen in een nat gebied, en die dan ook nog voedsel opleveren voor de mens.

HET VOEDSELMOERAS IS EEN ALTERNATIEF VOOR DE VEENWEIDE: ‘DE LISDODDECHIPS SMAAKTE HEERLIJK

Trouw, Koen Moons

1 november 2021

Voedselbossen zijn inmiddels een bekend begrip, maar in het natte Holland is een moeras veel passender dan een droog bos. Den Haag heeft de primeur, maar de bedenkers zien het als dé oplossing voor het gehele veenweidegebied.

WOORD VAN DE DAG: VOEDSELMOERAS

Taalbank, Ton den Boon

1 november 2021

Trouw schrijft vandaag over een nieuw soort permacultuur, d.w.z. een vorm van eco­lo­gi­sche land­bouw waar­bij de na­tuur als voor­beeld wordt ge­no­men en bodemuitputting wordt te­gen­ge­gaan. Een bekend voorbeeld daarvan is het voedselbos, maar vandaag introduceert Trouw het woord voedselmoeras. Dat is dus een moeras waar voedselplanten, zoals veenbessen, op ecologisch verantwoorde wijze kunnen worden geteeld.

Reporter Online_edited_edited.jpg

VOEDSELMOERASSEN – LANDBOUW VAN DE TOEKOMST?

Reporter Online, Anne Bakker

19 juli 2021

Duurzaam voedsel verbouwen op natte grond… Met de stijgende zeespiegel wordt dat mogelijk onze toekomst. Of het ook daadwerkelijk kán, wordt in Den Haag onderzocht. In Eetbaar Park (Zuiderpark) is een klein voedselmoerasbos aangelegd voor onderzoek. “Moerasbouw kan in de toekomst van groot belang worden voor de veenweidegebieden van Nederland”, zegt bedenker Taco Blom.

Wat is een voedselmoeras?
1 november 2021

bottom of page