top of page

WIE ZIJN WIJ?

Het Voedselmoeras richt zich op het snijvlak van ondernemers, (kennis)organisaties en (lokale) overheden. We verbinden, inspireren en zoeken samen naar werkende verdienmodellen voor voedselmoerassen. Hierbij experimenteren we met natte teelt in het veenweidegebied en onderzoeken alternatieve verdienmodellen voor agrarisch ondernemers.

 

​We geven rondleidingen bij onze proeftuin in Den Haag en begeleiden (agrarisch) ondernemers bij het opzetten van voedselmoerassen.

DSC07289 1 jolly vd velden.JPG

Wij zijn een groep mensen die elkaar trof in de Permacultuur Jaaropleiding in Den Haag. We hebben verschillende achtergronden in o.a. projectmanagement, financiering van voedselbossen, circulaire economie, landschapsarchitectuur, landbouwsystemen en beleid.

In februari 2021 besloten wij met het voedselmoeras in te schrijven op een prijsvraag van organisatie Wij.Land gericht op oplossingen voor het veenweidegebied. Met ons plan hebben we een investering van € 5.000,- gewonnen en zijn we aan de slag gegaan in het Zuiderpark in Den Haag. In het voorjaar van 2021 hebben we de locatie aangeplant en sindsdien is de pilot in volle gang. Zie ook https://wij.land/innovatieprijs/.
 
​VAN KLEIN NAAR GROOT DOOR SAMENWERKING

In onze proeftuin zullen we de komende jaren steeds meer leren. We ontdekken welke eetbare planten het goed doen in natte omstandigheden, hoe deze smaken, op welke manier je het beste kan oogsten en vermarkten. Maar ook hoeveel een voedselmoeras kan bijdragen aan klimaat, waterkwaliteit en biodiversiteit. 

Om écht impact te maken gaan we met (agrarisch) ondernemers op grotere schaal experimenteren. Op deze manier kunnen we samen nieuwe verdienmodellen onderzoeken en een realistisch businessmodel voor agrarisch ondernemers ontwikkelen.

Op dit moment zijn we bezig met verdere ontwikkeling van een grootschaliger proefproject bij een agrarisch ondernemer. Eind van dit jaar gaat daarom de schop in de grond op onze tweede locatie in de Vrouwvennepolder in Oud Ade. 

Team5_edited.jpg
image001_edited.jpg

Ons team

Het Voedselmoeras bestaat uit een gevarieerd team: van ontwerpers, beleidsmakers, duurzaamheidsadviseurs en maatschappelijk werkers tot businessdevelopement en business management. Graag stellen we ons voor.

Onze diensten

Een voedselmoeras levert verschillende ecosysteemdiensten, verhoogt de biodiversiteit en levert eetbare producten. Wij zetten voedselmoerassen op om opbrengt en maatschappelelijke en financiële waarden in kaart te brengen. Hierbij gaan we partnerschappen aan en bieden we begeleiding.

Zoekt u naar mogelijkheden voor natte teelt op uw terrein? Wij denken graag mee en helpen u verder.

20210627_101029.jpg
image001.png

Aanjagen van voedselmoerassen, als middel om te komen tot een gezonde en veerkrachtige samenleving & ecosystemen.

Onze visie

bottom of page